V petek, 18. 11. 2016, smo imeli slovenski tradicionalni zajtrk. Za zajtrk smo jedli kruh, maslo, med in mleko. Pogovarjali smo se, kako sta v današnjem času pomembna zajtrk in predvsem uživanje doma pridelane hrane. Zelo pomemben je pomen kmeta kot pridelovalca hrane in čebele, ki je tesno povezana s kmetijstvom in pridelavo hrane. Najpomembnejša naloga čebele je opraševanje, saj s tem pomembno vpliva na pridelavo hrane za ljudi in živali.
Učenci, ki obiskujemo kuharski krožek, smo razdelili krompir od četrtega do devetega razreda. Nato nam je učiteljica razdelila predpasnike, čepice in majice. V kuhinji smo dobili vsak svoje delo. Za kosilo so učenci dobili ričet ter polžke z jabolki, ki smo jih pripravili s pomočjo kuharic. Delo v kuhinji je potekalo zelo dobro. Pomagali smo tudi pri razdeljevanju hrane. Živila, ki smo jih pripravljali, so v celoti pridelana v Sloveniji.
Poučili smo se o pomembnosti prehranjevalnih navad in o neprimerni izbiri živil. Neredna prehrana lahko vpliva na slabo počutje, slab učni uspeh in na zmanjšano odpornost organizma.
Ana Kovač, 6. a