Skoči na glavno vsebino
03 428 51 00 | Faks: 03 428 51 26 | I. osnovna šola Celje, Vrunčeva ulica 13, 3000 Celje tajnistvo@iosce.si

Tekmovanja


Finale področnega tekmovanja v rokometu za učence

V ponedeljek, 27. 11., smo se z učenci udeležili finalnega področnega tekmovanja v rokometu v dvorani Zlatorog. Tekmovanja sta se poleg naše šole udeležili še OŠ Ljubečna in OŠ Franja Malgaja. Prvo tekmo so se fantje pomerili z ekipo OŠ Franja Malgaja in dosegli zmago z rezultatom 2 : 17. Drugo tekmo so igrali proti ekipi OŠ Ljubečna in žal dosegli poraz z rezultatom 13 : 10. Z borbeno igro so dosegli skupno 2. mesto in si priborili uvrstitev v četrtfinale državnega prvenstva. Sodelovali so naslednji učenci:

– Anes Elkasović (8. a),
– Sven Alban Kukaj (8. b),
– Maks Pristovnik (8. b),
– Tai Šeligo (8. b),
– Miha Čujež (8. c),
– Nedim Mujanović (8. c),
– Tilen Rebernik (8. c),
– Maj Lorger (9. a).

Za odlično igro iskreno čestitamo vsem učencem!

Finale področnega tekmovanja v rokometu za učenke

V ponedeljek, 27. 11. 2023, je na I. OŠ Žalec potekal finale področnega tekmovanja v rokometu za učenke (letnik 2009 in mlajše). Tekmovanja sta se poleg naše šole udeležili še I. OŠ Žalec in OŠ Petrovče.

Prvo tekmo so se naše učenke pomerile z OŠ Petrovče. Zmago so si priborile učenke OŠ Petrovče z rezultatom 11 : 7.

Drugo tekmo pa so se naše učenke pomerile z učenkami I. OŠ Žalec. Sreča je bila ponovno na strani nasprotnic. Tekmovanje se je končalo z rezultatom 16 : 11 za I. OŠ Žalec.

 Učenke I. OŠ Celje so na koncu zasedle 3. mesto.

Tekmovanja so se udeležile naslednje učenke:

  • Alina Novak (7. a),
  • Zoja Rea Privšek (7. a),
  • Sara Tomšič (8. c),
  • Zoya Brglez (8. c),
  • Zoja Kolčan (8. c)
  • Tija Kavalar (9. a),
  • Larissa Zukić (9. b).

Vsem tekmovalkam iskreno čestitamo za borbenost!

 

 

Prvi debatni turnir v tem šol. letu

V soboto, 11. 11. 2023, so se naši debaterji udeležili prvega debatnega turnirja v tem šol. letu. Tokratni turnir je potekal na OŠ Komen. Sodelovalo je 28 ekip oziroma 81 govorcev.  Našo šolo sta zastopali dve ekipi, in sicer 1. Neja Vogelsang (8. a), Maša Žlavs (9. b) in Brina Hus (8. c) ter 2. Taja Vekuš, Tinkara Kvas in Tjan Prtenjak (vsi 7. a).

Prva dva kroga se je debatiralo na vnaprej znano trditev S kohezijsko politiko bi morali spodbujati dvig števila vpisnih mest v korist strokovnih in poklicnih srednjih šol; v tretjem krogu pa na trditev Prijateljem ne bi smeli govoriti belih laži. Obe ekipi sta zmagali v dveh debatnih krogih. Neja, Maša in Brina so se uvrstile na 5. mesto ter prejele priznanje, Taja, Tinkara in Tjan pa na 19. mesto. Brina Hus je med posameznimi govorci osvojila 10. mesto ter prejela priznanje.

Iskrene čestitke vsem!
Mentorici Katja Janič in Janja Ribič

 

Dosežki učenke Zarje Mastnak

Zarja Mastnak, učenka 9. a, se je v mesecu oktobru udeležila dveh mednarodnih turnirjev v judu.

V nedeljo, 15. 10. 2023, je zmagala na mednarodnem turnirju Trofeo Citta del Mosaico, Spilimbergo, v Italiji. Na turnirju je nastopilo 400 tekmovalcev iz petih držav, Zarja je turnir osvojila izjemno prepričljivo, in sicer z vsemi zmagami v času pod 20 sekundami.

Nato se je 22. 10. 2023 udeležila najmočnejšega turnirja za mlajše kadete in kadetinje v tem delu Evrope, turnirja Zavarovalnica Sava Open v Slovenj Gradcu, na katerem je sodelovalo več kot 600 tekmovalcev iz 20 držav. Zarja je zmagala v svoji kategoriji mlajših kadetinj do 16 let, poleg tega pa je bila izbrana za najboljšo tekmovalko celotnega turnirja do 16 let.

Področno predtekmovanje v rokometu

V torek, 24. 10., smo se z učenci udeležili področnega predtekmovanja v rokometu v dvorani Golovec. Tekmovanja so se poleg naše šole udeležile še OŠ Ljubečna, II. OŠ Celje in OŠ Frana Roša. Prvo tekmo so se fantje pomerili z ekipo II. osnovne šole Celje in dosegli zmago z rezultatom 7 : 18. Drugo tekmo so imeli za nasprotnika ekipo OŠ Frana Roša, kjer so ponovno prepričljivo zmagali z rezultatom 8 : 25. Z borbeno igro so dosegli skupno 2. mesto in si priborili uvrstitev na področno prvenstvo. Za zapisnikarsko mizo sta bili Zoya Brglez in Zoja Kolčan iz 8. c. Sodelovali so naslednji učenci:

– Sven Alban Kukaj (8. b),
– Maks Pristovnik (8. b),
– Tai Šeligo (8. b),
– Miha Čujež (8. c),
– Nedim Mujanović (8. c),
– Tilen Rebernik (8. c),
– Maj Lorger (9. a),
– Blaž Drobež (9. b).

Za odlično igro vsem učencem iskreno čestitamo!

Mednarodna tekma državne reprezentance v akrobatiki

Janez Radej (7. a) se je prejšnji vikend (12.–15. 10. 2023) udeležil 50. mednarodnega tekmovanja v skokih na veliki prožni ponjavi v Jabloncu nad Nisou na Češkem, kjer je v kategoriji dečki 11–12 let zastopal slovensko državno reprezentanco.

Dostopnost