Skoči na glavno vsebino
Računovodstvo: 03 428 54 80 | Svetovalna služba: 03 428 51 04, 03 428 51 06, 03 428 51 38 | I. osnovna šola Celje, Vrunčeva ulica 13, 3000 Celje | T: 03 428 51 00 tajnistvo@iosce.si

V petek, 15. 11. 2024, smo s tradicionalnim slovenskim zajtrkom dopolnili teden slovenske hrane. V teh dneh smo več pozornosti namenili slovenskim jedem in pomenu lokalne oskrbe, ob tem pa smo spoznavali okuse tradicionalnih slovenskih kosil. Dan slovenske hrane smo še posebej obeležili z različnimi aktivnostmi, ki smo jih izvedli v okviru dneva dejavnosti. Mlajši učenci so pripravljali in degustirali zelenjavne in sadne jedi, zdrave mlečne napitke, spoznavali ekološko prirejo mesa in ustvarjali čebelice. Starejši učenci so razmišljali, kaj lahko storijo za boljši jutri, obiskali čebelarja, g. Posla, občudovali kravice na kmetiji Flis in spoznavali proizvodnjo mlečnih izdelkov ter sodelovali na delavnicah Šole za hortikulturo in vizualne umetnosti Celje. Osmošolci so izdelovali mocarelo pod vodstvom g. Konde, pridelovalca ovčjih mlečnih izdelkov, devetošolci pa so preizkušali svoje spretnosti v delavnicah na Šolskem centru Šentjur.

O vtisih najbolje pričajo priložene fotografije.

Dostopnost