V torek, 23. 10. 2018, smo učenci kuharskega krožka ter nadarjeni učenci odšli na Srednjo šolo za gostinstvo in turizem, kjer so nas zelo lepo sprejeli.
Tisti, ki obiskujemo kuharski krožek, smo najprej odšli v učilnico in si izdelali škatlice, v katere smo nadevali tri vrste zelišč. Zatem smo se odpravili v laboratorij, kjer smo dobili morsko sol z rožmarinom in si naredili dišeče kroglice za pomiritev. Nazadnje smo odšli še v kuhinjo k dijakom, ki smo jim pomagali pri kuhanju jedi, katere smo na koncu pojedli. Ta dan mi je bil zelo všeč, saj smo počeli veliko zanimivih stvari.
Iva Bakija, 6. b
Druga skupina je najprej naredila več vrst jesenskih napitkov, in sicer iz banan, brusnic in cimeta. Nato smo s pomočjo utekočinjenega dušika naredili jabolčni in grozdni sladoled. To je bilo zelo zanimivo, sploh pa občutek tega dušika na roki. Naslednja delavnica je bila izdelava koktejlov, v zadnji delavnici pa smo izdelali škatlico v obliki piramide, v katero smo spravili zelišča.
Za konec pa so nas preizkusili še v valjanju testa, peki palačink, dekoriranju kolačkov …
Vsi učenci smo se v vseh delavnicah zelo zabavali in bili zadovoljni z delom.
Tea Belak, 6. a