Na I. osnovni šoli smo s pomočjo Zveze združenj ekoloških kmetov Slovenije kuhali ekološko hrano.
Učenci kuharskega krožka so skupaj s kuharsko mojstrico skuhali zdrav in okusen obrok iz tradicionalnih ekoloških živil: dušene škrobne buče z ohrovtom in blitvo, koruzno polento in pečeno proseno kašo s sadjem. Uživali smo v pripravi jedi, rezanju, sekljanju, mešanju, še bolj pa v okušanju pripravljenih dobrot in zavesti, da smo z uživanjem polnovredne ekološke hrane naredili veliko dobrega tudi za svoje zdravje.
Učenci kuharskega krožka so skupaj s kuharsko mojstrico skuhali zdrav in okusen obrok iz tradicionalnih ekoloških živil: dušene škrobne buče z ohrovtom in blitvo, koruzno polento in pečeno proseno kašo s sadjem. Uživali smo v pripravi jedi, rezanju, sekljanju, mešanju, še bolj pa v okušanju pripravljenih dobrot in zavesti, da smo z uživanjem polnovredne ekološke hrane naredili veliko dobrega tudi za svoje zdravje.
Mentorica kuharskega krožka Nevenka Čater Jeušnik