Arhiv novic
Drugošolci v knjižnici
V torek, 15. 10. 2013, so učenci 2. a in 2. b razreda obiskali šolsko knjižnico, kjer so imeli učno uro spoznavanja pravil v šolski knjižnici. Naučili so se, kako poiščemo knjige po imenu in priimku določenega pisatelja. Samostojno so iskali knjige za bralno priznanje in izdelali plakat. Na koncu so odgovarjali na vprašanja, ki so jih vrgli v Kvizkolino in izžrebali Svena, ki je prejel nagrado. Preden so zapustili knjižnico, so si izposodili tudi knjige, ki jih bodo doma prebrali (ali jim jih bodo prebrali njihovi starši) in jih v razredu predstavili tudi za bralno priznanje. V tem šolskem letu bomo knjižnico obiskali še dvakrat.
Učenci so zelo navdušeno pripovedovali o obisku naše šolske knjižnice.
Učiteljica
Jana Kokalj
Izdelki iz odpadnega materiala
Pesnica iz 2. a
GLASBENI POZDRAV JESENI V BOLNIŠNIČNI ŠOLI
V četrtek, 10. 10. 2013, smo imeli v BOLNIŠNIČNI ŠOLI prireditev Glasbeni pozdrav jeseni.
Ker nisem mogla hoditi, so me v dvorano pripeljali z vozičkom. Vesela sem, da sem si prireditev lahko ogledala, saj so učenci OŠ Frana Kranjca iz Celja pripravili zelo lep program.
Na koncu so nas presenetili še Rdeči noski. Skupaj smo peli in se zabavali.
Sara, 5. r
Gostinsko turistični zbor
Jubilejni 60. Gostinsko turistični zbor Slovenije je prireditev s strokovno vsebino. Namenjena je izobraževanju ter promociji poklicev v gostinstvu in turizmu. Prireditev je potekala v Podčetrtku od 7. do 9. oktobra 2013.
Učenci naše osnovne šole smo si prireditev ogledali v sredo, zadnji dan prireditve. Med 310 tekmovalci, ki so tekmovali v različnih kategorijah, smo spoznali kuharja slovenske kuharske reprezentance. Prav zanimivo ju je bilo gledati, kako kuhata. Po kakšne kuharske skrivnosti se bomo odpravili kar k „sosedom“, saj so dijaki Srednje šole za gostinstvo in turizem Celje med kuharji edini osvojili zlato priznanje. Za veščine na področju strežbe in turizma so bili nagrajeni s srebrnima priznanjema.
Ogledali smo si tudi razstavo pogrinjkov, na kateri smo videli veliko različnih in drugače oblikovanih pogrinjkov. Ob razstavi nevsakdanjih in eksotičnih jedi so se nam cedile sline. Prava paša za oči so bile torte vseh vrst.
Ugotovili smo, da pri kuhanju ni ovir za domišljijo. Komaj čakamo, da pri načinu prehranjevanja, našem izbirnem predmetu, začnemo kuhalnice vrteti tudi mi. Čaka nas veliko dela, saj se bomo pripravljali za tekmovanje Zlata kuhalnica.
Zapisal Filip Burnik, 9. b