Na sončno sredo smo se nadarjeni učenci po pouku zbrali pred šolo. Nato smo se odpravili na Srednjo šolo za gostinstvo in turizem Celje. Komaj sem čakala, da sem jo spoznala. Ko smo prišli do šole, smo se povzpeli po visokih stopnicah. Sprejel nas je nekdanji učenec naše šole. Odpeljal nas je v sobo, ki je namenjena predavanjem. Tam nas je razporedil v dve skupini. S prvo skupino sem odšla pomagat v kuhinjo. Pripravila sem odišavljena jabolka z vanilijevo in lešnikovo kremo. Druga skupina pa je šla v postrežbo. Po dobri uri smo se zamenjali. V postrežbi sem se najprej naučila jesti za praznično mizo. Nato sem se učila zlagati prtičke. Iz njih sem naredila smrečico, jopič in pahljačo. Za zaključek smo sedli za mizo in pojedli, kar smo skuhali.
Sara Prepadnik, 5. a
Na kuharski delavnici mi je bilo zelo všeč. Tam smo delali vanilijevo kremo, piščanca z nadevom, jaffa rezine, piškote, krompir in zdrobove palčke. Ko pa smo prišli v prostor, kjer je bila velika miza, so nas posedli in nam razložili glede kulture prehranjevanja. Lahko smo si naredili svoj sadni ali čokoladni koktajl. Zelo sem se zabavala in upam, da bodo drugo leto spet organizirali delavnice. In seveda ne smem pozabiti, da so nas na koncu še pogostili s hrano, ki smo jo pripravili sami.
Zala Godnik, 5. a
Takšne delavnice bi se morale večkrat ponoviti. V teh nekaj urah smo spoznali, kakšno je življenje dijaka na Srednji šoli za gostinstvo in turizem Celje. Spoznali smo občutek, kako je pripraviti božične jedi, npr. polnjenega piščanca, piškote, orehovo potico … ter občutek, kako je biti natakar, npr. delati pijače, zlagati prtičke. Ogledali smo si tudi šolo in dobili njihov letopis. Imeli smo se odlično.
Tea Belak, 5. a